Biberiyeli, Patatesli Kuzu Budu

14 Şubat 2021 tarihinde güncellendi.
Biberiyeli, Patatesli Kuzu Budu
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Biberiyeli, Patatesli Kuzu Budu için

Malzemeler

  • 800 gr’lık kemiksiz kuzu budu
  • 50 ml keçiboynuzu pekmezi
  • 2 diş sarımsak
  • 2 dal taze biberiye
  • 50 ml zeytinyağı
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber

Biberiyeli patates için

  • 500 gr taze patates
  • 80 gr tereyağı
  • 3 dal biberiye
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber
Biberiyeli, Patatesli Kuzu Budu

Nasıl Yapılır

Keçiboynuzu pekmezi, kıyılmış sarımsak, kıyılmış biberiye, zeytinyağı, tuz ve taze çekilmiş karabiberi büyük bir yayvan kabın içine alın. Kemiksiz kuzu budunu ekleyip sosu etin her yanına bulayın. Üzerini streç folyoyla kapatıp buzdolabında bir gece bekletin. Taze patatesleri bol suyla yıkayıp bir fırın kabına dizin. Tereyağını küçük bir tencerede eritin. Biberiye ve kabuğu soyulmuş sarımsağı ekleyin. Biberiye ve sarımsağın aroması tereyağına geçene kadar 2-3 dakika kavurun. Tereyağını patateslerin üzerine gezdirin. Tuz ve taze çekilmiş karabiber serpin. 150 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin. Kuzu budunu fırın tepsisine yerleştirin. 150 derece fırında 2 saat 20 dakika pişirin. Patateslerle birlikte sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo