ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ BEYİNLİ BEYKOZ KEBABI

Beyinli Beykoz kebabı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Beyinli Beykoz kebabı tarifi için malzemeler

  • 750 gr dana but
  • 6 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 15 gr tereyağı
  • 2 soğan
  • 3 domates
  • 1 koyun beyni
  • 3 patlıcan
  • 2.5 su bardağı su
  • Tuz

Beyinli Beykoz kebabı Nasıl Yapılır

Uzunlamasına 12 eşit parçaya kestiğiniz patlıcanları tuzlu suda bekleterek ayçiçek yağında kızartın. Aynı tavaya 6 eşit parçaya böldüğünüz etleri fazla karartmadan kızartın. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ve küçük küpler şeklinde doğradığınız domatesi ekleyerek 2-3 dakika pişirdikten sonra kebabı pişireceğiniz tencereye alın. Üzerine tereyağı, su ve tuz ekleyerek kısık ateşte yaklaşık 2 saat kadar pişirin. Etleri süzerek bir kenara tavaya ve tavada kalan sosunu sonra kullanmak üzere bir kenara alın. Sahana aldığınız etler hafif ılınınca üzerine kızaran patlıcanlardan birini sarın ve diğer patlıcanı da aksi yönde sarıp küçük bir tepsiye dizin. Her parçanın üzerine musluk altında ince zarı soyulmuş ve tuzlu suda haşlanmış ve dilimlenmiş beyni, beynin üzerine de yuvarlak kesilmiş bir dilim domates yerleştirin. Üzerine sosu ekleyip ve tencerenin kapağını kapatarak 30 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.