Beyinli Beykoz kebabı

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Beyinli Beykoz kebabı tarifi için malzemeler
- 750 gr dana but
- 6 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 15 gr tereyağı
- 2 soğan
- 3 domates
- 1 koyun beyni
- 3 patlıcan
- 2.5 su bardağı su
- Tuz
Beyinli Beykoz kebabı Nasıl Yapılır
Uzunlamasına 12 eşit parçaya kestiğiniz patlıcanları
tuzlu suda bekleterek ayçiçek yağında
kızartın. Aynı tavaya 6 eşit parçaya böldüğünüz
etleri fazla karartmadan kızartın. Üzerine
yemeklik doğradığınız soğanı ve küçük küpler
şeklinde doğradığınız domatesi ekleyerek 2-3
dakika pişirdikten sonra kebabı pişireceğiniz
tencereye alın. Üzerine tereyağı, su ve tuz
ekleyerek kısık ateşte yaklaşık 2 saat kadar
pişirin. Etleri süzerek bir kenara tavaya ve tavada
kalan sosunu sonra kullanmak üzere bir
kenara alın. Sahana aldığınız etler hafif ılınınca
üzerine kızaran patlıcanlardan birini sarın ve
diğer patlıcanı da aksi yönde sarıp küçük bir
tepsiye dizin. Her parçanın üzerine musluk
altında ince zarı soyulmuş ve tuzlu suda haşlanmış
ve dilimlenmiş beyni, beynin üzerine
de yuvarlak kesilmiş bir dilim domates yerleştirin.
Üzerine sosu ekleyip ve tencerenin kapağını
kapatarak 30 dakika daha pişirin. Sıcak
servis yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!