ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ BEŞAMEL SOSLU VE KIYMALI KREP RULOLARI

Beşamel Soslu Ve Kıymalı Krep Ruloları

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Beşamel Soslu Ve Kıymalı Krep Ruloları Tarifi İçin malzemeler

Krep için

  • 3 yumurta
  • 4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 tutam tuz
  • 350 ml süt

İç harcı için

  • 500 gr kıyma
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı pul biber

Üzeri için

  • 1 ölçü beşamel sos
  • 200 gr rendelenmiş kaşar peyniri

Beşamel Soslu Ve Kıymalı Krep Ruloları Nasıl Yapılır?

  • Krep için yumurtalar, tuz, ayçiçek yağı ve sütü çırpın. Unu da ekleyerek iyice çırpın.
  • Yapışmaz yüzeyli tavayı hafif yağladıktan sonra karışımdan 1 kepçe kadar dökerek yayın ve önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin.
  • Hamur bitinceye kadar işlemi tekrarlayın. Soğanı küp şeklinde doğrayıp kıymaya ekleyin. Zeytinyağı ilave ederek orta ateşte kavurun.
  • Tuz, karabiber, kimyon, pul biber ekleyip karıştırın. Kıyma harcını kreplerin içlerine paylaştırın ve rulo şeklinde sarın.
  • Fırın kabını hafif yağladıktan sonra krep rulolarını yan yana dizin. Beşamel sosu kreplerin üzerine gezdirin.
  • Rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip 200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Çay saatlerinde ve kahvaltılarda sunabileceğiniz kıymalı krep tarifini de deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!