ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ KIYMALI KREP

Kıymalı Krep

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kıymalı Krep Tarifi İçin malzemeler

Krep için

  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz

İç harcı için

  • 500 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı su
  • 2 sivri biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri

Üzeri için

  • 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • Taze kekik

Kıymalı Krep Nasıl Yapılır?

  • Krep için tüm malzemeyi çırpın. Yapışmaz yüzeyli tavayı yağlayıp kepçe ile hamurdan alın ve tavaya yayın. Orta ateşte iki tarafı kızarıncaya kadar pişirin.
  • Üst üste dizerek hamur bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın. Soğanı küp şeklinde doğrayıp kıyma ile tavaya alın. Tereyağını ekleyin ve 5 dakika kavurun.
  • Salçaları, ince doğranmış biberleri ve baharatları ekleyip karıştırın. Suyu ilave edin ve kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Karışımın suyunu süzgeç ile süzün.
  • Kreplerin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin ve kıymalı harcı içlerine paylaştırın. Rulo şeklinde sarıp fırın kabına dizin.
  • Kıymalı harcın suyunu kreplerin yarısını geçecek kadar ekleyin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip, 190 derece fırında peynir hafif kızarıncaya kadar pişirin. Taze kekik ile süsleyip servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!