ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ TAZE OTLU SARDALYE

Taze Otlu Sardalye

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Taze Otlu Sardalye Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr sardalye
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet tarhun
  • Yarım demet fesleğen
  • Yarım demet mercanköşk
  • 5~6 dal taze soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 salçalık kırmızıbiber (küçük doğranmış)
  • 1 su bardağı bayat ekmek içi
  • 1 limon
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • Karabiber

Taze Otlu Sardalye Nasıl Yapılır?

Sardalyelerin baş ve kılçıklarını temizleyin. Bol suyla yıkadıktan sonra suyunu iyice süzün. Ufalanmış bayat ekmek içi, ince doğranmış otlar, biber, limon suyu ve rendelenmiş limon kabuğu, yumurta akı, tuz ve karabiberi bir kapta harmanlayın. Yağlanmış fırın kabına sardalyelerin yarısını iç kısımları üste gelecek şekilde dizin. Tuz ve karabiber serperek taze otlu harcı üzerine ilave edin. Kalan sardalyeleri üzerine kapatın. Zeytinyağı gezdirerek önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. Sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!