ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ PORTAKALLI ÇİPURA

Portakallı Çipura

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

12 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Portakallı Çipura Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 çipura
  • 4 dal biberiye
  • 8 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı kıyılmış biberiye yaprağı
  • 1 arpacık soğanı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 portakalın ince rendelenmiş kabuğu
  • 250 gr tereyağı (oda ısısında)

Portakallı Çipura Nasıl Yapılır?

  • Arpacık soğanı küçük doğrayarak bir kaseye alın. Kıyılmış biberiye yaprakları, rendelenmiş sarımsak ve portakal kabuğunu ekleyin.
  • Tereyağını ilave ederek iyice karışıncaya kadar çırpın. Tuz, karabiber ekleyin ve alüminyum folyoya sararak sosis şekli verin.
  • Derin dondurucuda 2 saat bekletin. Fırını 200 dereceye ayarlayın. Balıkların üzerine 2 cm derinliğinde üç kesik yapın ve aralarına ufak parçalar halinde biberiye yerleştirin.
  • Tuz, karabiber ve zeytinyağı gezdirerek yağlı kağıt serili fırın kabına dizin. Fırına yerleştirip 10-12 dakika ya da kızarıncaya kadar pişirin.
  • Diğer yüzünü çevirerek kızarıncaya kadar pişirmeye devam edin. Dondurduğunuz tereyağını 16 dilime bölün ve her balığın üzerine dört dilim yerleştirin. 1 dakika fırında bekletip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!