ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ PORTAKAL SOSLU DİL BALIĞI

Portakal Soslu Dil Balığı

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Portakal Soslu Dil Balığı Tarifi İçin malzemeler

  • 2 dil balığı
  • 2 portakal (kabukları soyulmuş)
  • Zeytinyağı
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1 su bardağı beyaz şarap
  • 50 gr tereyağı
  • Bir tutam taze tarhun
  • Tuz
  • Karabiber

Portakal Soslu Dil Balığı Nasıl Yapılır?

  • Balıkları hafif yağladığınız fırın tepsisine alın. Üzerine tuz, karabiber serpip zeytinyağı gezdirin. 160 derece fırında 10 dakika pişirin.
  • Diğer tarafta portakal suyu ile şarabı sos tenceresine hafif ılındırın. Tereyağını ilave edip karıştırın.
  • Son olarak küp doğradığınız portakalları ve ince doğrandığınız tarhunu ilave edip ocağı kapatın. Balıkları servis tabağına alın. Üzerine sosu gezdirip servis yapın.

Özel gecelerde sunabileceğiniz tavada dil balığını notlarınız arasına eklemeyi unutmayın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!