ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ OTLU VE SUSAMLI LEVREK

Otlu Ve Susamlı Levrek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Otlu Ve Susamlı Levrek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 demet pazı
  • Yarım soğan
  • 1 orta boy levrek
  • 50 gr tereyağı
  • 50 gr kaşar peyniri
  • 50 gr susam
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yumurta
  • Un

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Otlu Ve Susamlı Levrek Nasıl Yapılır?

  • Levreği temizleyip dörde bölün. Pazıyı yıkayıp ufak doğrayın.
  • Bir tavada tereyağı ile ufak doğranmış soğanı kavurun. Pazıları ilave edip soteleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Pazı harcını güvece alın.
  • Levrek etini şerit şeklinde doğrayın. Önce un, çırpılmış yumurta sonra susama batırın.
  • Ayçiçeği yağında kızartın. Güveçteki yemeğin üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin.
  • Fırında kızarıncaya kadar pişirin. Pane levrekleri yemeğin üzerine alıp servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!