Otlu Ve Susamlı Levrek

07 Ekim 2025 tarihinde güncellendi.
Otlu Ve Susamlı Levrek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Otlu Ve Susamlı Levrek için

Malzemeler

  • 1 demet pazı
  • Yarım soğan
  • 1 orta boy levrek
  • 50 gr tereyağı
  • 50 gr kaşar peyniri
  • 50 gr susam
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yumurta
  • Un

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı
Otlu Ve Susamlı Levrek

Nasıl Yapılır

  1. Levreği temizleyip dörde bölün. Pazıyı yıkayıp ufak doğrayın.
  2. Bir tavada tereyağı ile ufak doğranmış soğanı kavurun. Pazıları ilave edip soteleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Pazı harcını güvece alın.
  3. Levrek etini şerit şeklinde doğrayın. Önce un, çırpılmış yumurta sonra susama batırın.
  4. Ayçiçeği yağında kızartın. Güveçteki yemeğin üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin.
  5. Fırında kızarıncaya kadar pişirin. Pane levrekleri yemeğin üzerine alıp servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo