ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ OTLU VE SUSAMLI LEVREK

Otlu ve susamlı levrek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Otlu ve susamlı levrek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 demet pazı
  • Yarım soğan
  • 1 orta boy levrek
  • 50 gr tereyağı
  • 50 gr kaşar peyniri
  • 50 gr susam
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yumurta
  • Un

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Otlu ve susamlı levrek Nasıl Yapılır

Levreği temizleyip dörde bölün. Pazıyı yıkayıp ufak doğrayın. Bir tavada tereyağı ile ufak doğranmış soğanı kavurun. Pazıları ilave edip soteleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Pazı harcını güvece alın.

Levrek etini şerit şeklinde doğrayın. Önce un, çırpılmış yumurta sonra susama batırın. Ayçiçeği yağında kızartın. Güveçteki yemeğin üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Fırında kızarıncaya kadar pişirin. Pane levrekleri yemeğin üzerine alıp servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.