ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ LİME AROMALI VE PATATESLİ TON BALIĞI

Lime Aromalı Ve Patatesli Ton Balığı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Lime Aromalı Ve Patatesli Ton Balığı Tarifi İçin malzemeler

  • 4 parça ton balığı fileto
  • 1 yemek kaşığı bal
  • Yarım limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı kuru tarhun
  • Yarım yemek kaşığı tane karabiber
  • 1 lime suyu ve rendelenmiş kabuğu
  • 1 patates

Lime Aromalı Ve Patatesli Ton Balığı Nasıl Yapılır?

Balla limon suyunu bir kapta karıştırın. Kuru baharatları ayrı bir kapta karıştırın. Ton balığını her tarafı kaplanacak şekilde önce ballı limona sonra baharatlara bulayın. Patatesi ince dilimleyin ve haşlayın. Soğutup lime suyunda bekletin. Ton balıklarını çok kızgın tavaya alıp iki yüzeyini de 20 saniye pişirin. Servis tabağına önce patatesleri dizin. Üzerine ton balığını yerleştirin. Lime kabuklarıyla süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!