ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ LAHANA ÇANAĞINDA KARİDESLİ BULGUR

Lahana Çanağında Karidesli Bulgur

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Lahana Çanağında Karidesli Bulgur Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 6 beyaz lahana yaprağı
  • 2 pazı yaprağı

Pilav için

  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 30 gr tereyağı
  • 2 su bardağı su
  • Tuz
  • 300 gr karides
  • 1 parça levrek fileto
  • 1 kahve fincanı krem peynir
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Üzeri için

  • 1 su bardağı yoğurt
  • Susam

Lahana Çanağında Karidesli Bulgur Nasıl Yapılır?

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Pilav için, tereyağını tencerede eritin. Bulguru ilave edip 5 dakika kavurun. Suyu ekleyip 15 dakika pişirin.

Krem peynir ile sütü kaynatmadan eritin. Karides ve ince doğranmış levrek parçalarını bu karışımda soteleyin. Dereotu ve baharatlarla harmanlayın. Hepsini pilava ilave edip karıştırın.

Çukur bir kaseye haşladığınız üç lahana yaprağını yerleştirin. Pilavı içine aktarıp üzerine pazı yaprağı kapatın.

Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine ters çevirerek yerleştirin. Üzerlerine yoğurt sürüp susam serpiştirin. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!