Zeytinli-Hellimli tuzlu kek
Hamur için
Sos için
Yemek tarifleri arasında zevkle yapabileceğiniz bir tarif. Tüm malzemeyi 15 dakika yoğurun ve orta sertlikte bir hamur hazırlayın. Nemli bir bezle örtüp hamuru 30 dakika dinlendirin. Merdane yardımıyla 2 mm’lik ince bir hamur açın ve oval şekilde kesip iki tarafından yapıştırın.
Bir tavada, zeytinyağında kalamar ve kuşkonmazı 5 dakika pişirin. İnce doğranmış sarımsak ve arpacık soğanı ilave edip 2 dakika daha pişirin. Domates, fesleğen ve maydanozu ince kıyıp ekleyin. Tuz ilave edip pişirin.
Bir tencerede su kaynatıp 5 dakika trucioli’yi pişirin. Sosun içine makarnayı aktarıp karıştırın. Parmesan peyniri ve karabiber serpip servis yapın.
Teşekkür ederiz.