ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ KALAMAR VE KUŞKONMAZLI TRUCİOLİ

Kalamar Ve Kuşkonmazlı Trucioli

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kalamar Ve Kuşkonmazlı Trucioli Tarifi İçin malzemeler

Hamur için

  • 500 gr un
  • 1 yumurta
  • 120 ml su
  • 10 gr zeytinyağı

Sos için

  • 8 rendelenmiş kuşkonmaz
  • 4 kıyılmış kalamar
  • 2 domates
  • 2 arpacık soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Karabiber
  • 20 gr zeytinyağı
  • 20 gr toz parmesan peyniri
  • 2 dal maydanoz
  • 2 dal fesleğen
  • Tuz

Kalamar Ve Kuşkonmazlı Trucioli Nasıl Yapılır?

Yemek tarifleri arasında zevkle yapabileceğiniz bir tarif. Tüm malzemeyi 15 dakika yoğurun ve orta sertlikte bir hamur hazırlayın. Nemli bir bezle örtüp hamuru 30 dakika dinlendirin. Merdane yardımıyla 2 mm’lik ince bir hamur açın ve oval şekilde kesip iki tarafından yapıştırın.

Bir tavada, zeytinyağında kalamar ve kuşkonmazı 5 dakika pişirin. İnce doğranmış sarımsak ve arpacık soğanı ilave edip 2 dakika daha pişirin. Domates, fesleğen ve maydanozu ince kıyıp ekleyin. Tuz ilave edip pişirin.

Bir tencerede su kaynatıp 5 dakika trucioli’yi pişirin. Sosun içine makarnayı aktarıp karıştırın. Parmesan peyniri ve karabiber serpip servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!