ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ HAMSİLİ TAGLİATELLE

Hamsili Tagliatelle

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Hamsili Tagliatelle Tarifi İçin malzemeler

  • 400 gr hamsi
  • 1 havuç
  • 1 kabak
  • 1 paket makarna (taglietelle)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Nane yaprakları
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber

Hamsili Tagliatelle Nasıl Yapılır?

Hamsileri iyice temizleyip yıkayın ve süzgece alarak sularını süzdürün. Havuç ve kabağı jülyen doğrayın. Makarnayı geniş bir tencerede paketin üzerindeki pişirme önerisini dikkate alarak haşlayın.

Tavada tereyağını eritin ve hamsileri kavurun. Başka bir tavada zeytinyağını ısıtın. Havuç ve kabakları soteleyin. Hamsileri sebze tavasına ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.

Makarnayı süzün ve hamsili karışımla karıştırın. İsteğe göre karabiber ve tuz serpip nane yaprağıyla süsleyin. Servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!