ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ FIRINLANMIŞ LAGOS BALIĞI

Fırınlanmış Lagos Balığı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırınlanmış Lagos Balığı Tarifi İçin malzemeler

  • 4 lagos balığı (her biri 160 gr)
  • 200 gr yer elması
  • 150 gr kestane
  • 8 adaçayı yaprağı
  • 100 ml krema
  • 00 gr soyulmuş bal kabağı
  • 2 diş ince doğranmış sarımsak
  • 10 gr doğranmış soğan
  • 40 ml zeytinyağı
  • 60 ml mısırözü yağı
  • 1 tutam kekik
  • 40 gr tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Fırınlanmış Lagos Balığı Nasıl Yapılır?

  • Kestaneleri yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra 25 dakika suda haşlayın. Daha sonra tereyağı ve adaçayı ile soteleyin.
  • Yer elmalarının kabuklarını soyup doğrayın. 3 dakika kadar haşlayın. Tuz, karabiberle ve biraz zeytinyağında soteleyin.
  • Kabukları soyulan bal kabağını ince dilimler halinde doğrayın. Kaynamış suyun içinde 2 dakika haşlandıktan sonra suyunu süzdürün.
  • Tavaya alıp, biraz zeytinyağı, tuz ve karabiber ile soteleyin. Ilınmaya bırakın. Küçük bir tavada ince doğranmış soğanı zeytinyağıyla soteleyin.
  • Kremayı ekleyip 5 dakika kadar hafif ateşte pişirin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Lagos balığı, tuz, karabiber, kekik ve zeytinyağını tavada kısa bir süre kızartıp, 180 derece fırında 5 dakika pişirin.
  • İnce doğradığınız sarımsakları mısır yağında kıtırlaşıncaya kadar kızartın. Servis tabağına yer elması ve bal kabağını alın.
  • En üste lagos balığını yerleştirin. Tabağı krema sosu, kestane ve sarımsak ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Yemeğinize lezzet katmak için kullanabileceğiniz nefis balık soslarına buradan ulaşabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.