Fırınlanmış Lagos Balığı

18 Eylül 2020 tarihinde güncellendi.
Fırınlanmış Lagos Balığı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Fırınlanmış Lagos Balığı için

Malzemeler

  • 4 lagos balığı (her biri 160 gr)
  • 200 gr yer elması
  • 150 gr kestane
  • 8 adaçayı yaprağı
  • 100 ml krema
  • 00 gr soyulmuş bal kabağı
  • 2 diş ince doğranmış sarımsak
  • 10 gr doğranmış soğan
  • 40 ml zeytinyağı
  • 60 ml mısırözü yağı
  • 1 tutam kekik
  • 40 gr tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Fırınlanmış Lagos Balığı

Nasıl Yapılır

  1. Kestaneleri yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra 25 dakika suda haşlayın. Daha sonra tereyağı ve adaçayı ile soteleyin.
  2. Yer elmalarının kabuklarını soyup doğrayın. 3 dakika kadar haşlayın. Tuz, karabiberle ve biraz zeytinyağında soteleyin.
  3. Kabukları soyulan bal kabağını ince dilimler halinde doğrayın. Kaynamış suyun içinde 2 dakika haşlandıktan sonra suyunu süzdürün.
  4. Tavaya alıp, biraz zeytinyağı, tuz ve karabiber ile soteleyin. Ilınmaya bırakın. Küçük bir tavada ince doğranmış soğanı zeytinyağıyla soteleyin.
  5. Kremayı ekleyip 5 dakika kadar hafif ateşte pişirin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Lagos balığı, tuz, karabiber, kekik ve zeytinyağını tavada kısa bir süre kızartıp, 180 derece fırında 5 dakika pişirin.
  6. İnce doğradığınız sarımsakları mısır yağında kıtırlaşıncaya kadar kızartın. Servis tabağına yer elması ve bal kabağını alın.
  7. En üste lagos balığını yerleştirin. Tabağı krema sosu, kestane ve sarımsak ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Yemeğinize lezzet katmak için kullanabileceğiniz nefis balık soslarına buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo