ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ FASULYE PÜRELİ SOMON BALIĞI

Fasulye püreli somon balığı

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fasulye püreli somon balığı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 dilim somon fileto
  • 30 gr tereyağı
  • 450 gr haşlanmış kuru fasulye
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz

Garnitür için

  • 250 gr brokoli
  • 200 gr mantar
  • 150 gr misket havuç
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Fasulye püreli somon balığı Nasıl Yapılır

Kolayca uygulanabilen balık tarifleri arasında üst sıralarda. Brokoli ve havuçları haşlayın. Mantarları ortadan ikiye kesip zeytinyağında soteleyin. Brokoli ve havuçları mantarlara ekleyip 2 dakika daha soteleyin.

Fasulyeleri mutfak robotundan geçirerek püre haline getirin. Sarımsağı rendeleyip zeytinyağında kavurun. Fasulye püresini ekleyip 2-3 dakika pişirin. Tuz ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın.

Tereyağını tavada eritip somon balıklarını kısık ateşte önlü arkalı pişirin. Servis tabaklarına fasulye püresini yayın. Üzerine somon balığını yerleştirip ince kıyılmış maydanoz serpiştirin. Sebze garnitür ile sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.