Fasulye Püreli Somon Balığı

15 Eylül 2020 tarihinde güncellendi.
Fasulye Püreli Somon Balığı
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Fasulye Püreli Somon Balığı için

Malzemeler

  • 2 dilim somon fileto
  • 30 gr tereyağı
  • 450 gr haşlanmış kuru fasulye
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz

Garnitür için

  • 250 gr brokoli
  • 200 gr mantar
  • 150 gr misket havuç
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Fasulye Püreli Somon Balığı

Nasıl Yapılır

Kolayca uygulanabilen balık tarifleri arasında üst sıralarda. Brokoli ve havuçları haşlayın. Mantarları ortadan ikiye kesip zeytinyağında soteleyin. Brokoli ve havuçları mantarlara ekleyip 2 dakika daha soteleyin.

Fasulyeleri mutfak robotundan geçirerek püre haline getirin. Sarımsağı rendeleyip zeytinyağında kavurun. Fasulye püresini ekleyip 2-3 dakika pişirin. Tuz ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın.

Tereyağını tavada eritip somon balıklarını kısık ateşte önlü arkalı pişirin. Servis tabaklarına fasulye püresini yayın. Üzerine somon balığını yerleştirip ince kıyılmış maydanoz serpiştirin. Sebze garnitür ile sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo