ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ ENGİNARLI VE DOLMALIK FISTIKLI AYNALI SAZAN BALIĞI

Enginarlı Ve Dolmalık Fıstıklı Aynalı Sazan Balığı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Enginarlı Ve Dolmalık Fıstıklı Aynalı Sazan Balığı Tarifi İçin malzemeler

  • 10 enginar kalbi
  • 1 limon
  • 40 tereyağı
  • 50 g dolmalık fıstık
  • 2 kg kalkan balığı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 su bardağı beyaz şarap sirkesi

Enginarlı Ve Dolmalık Fıstıklı Aynalı Sazan Balığı Nasıl Yapılır?

Tereyağını bir tavada eritip dolmalık fıstıkları renkleri hafif dönünceye kadar 2-3 dakika kavurun. Enginar kalplerini ilave edin. Tuz ile tatlandırıp 7-8 dakika soteleyin. Aynalı sazan balıklarını geniş bir tencereye alın. Üzerini 4 parmak geçecek kadar su ilave edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp 5 dakika kadar haşlayın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Ilınan balıkların derisini temizleyip yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Üzerini dolmalık fıstıklı ve enginarlı harç ile kaplayıp tuz ile tatlandırın. Üzerine beyaz şarap sirkesini gezdirin ve üzerini yağlı kağıt ile kapatın. Önceden ısıtılmış 280 derece fırında üzeri kapalı olarak 10 dakika pişirin. Üzerini açıp 15 dakika daha pişirip fırından alın. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!