ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ DENİZ BÖRÜLCELİ SARDALYE DOLMA IZGARA

Deniz Börülceli Sardalye Dolma Izgara

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Deniz Börülceli Sardalye Dolma Izgara Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr sardalye
  • 1 demet deniz börülcesi
  • 50 gr kaşar peyniri
  • 1 domates
  • 3 taze soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Pul biber
  • Kekik
  • Kimyon
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • Limon suyu

Deniz Börülceli Sardalye Dolma Izgara Nasıl Yapılır?

Lezzet balık tarifleri arasında en fazla beğenilenlerden biri. Deniz börülcesini ayıklayıp haşlayın. Soğan, domates ve sarımsağı çok ince doğrayın.

Sardalyenin kılçıklarını ayıklayıp temizleyin. Sardalye hariç tüm malzemeyi bir kabın içinde karıştırın. Karışımdan bir miktar alıp ikişer sardalyenin ortasına paylaştırın. Aynı işlemi hepsi bitinceye kadar yapın. Izgarada pişirip servis tabağına alın. Üzerlerine zeytinyağı ve limon suyu gezdirip servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!