ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ BALIKLI TAGLİATELLE

Balıklı Tagliatelle

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Balıklı Tagliatelle Tarifi İçin malzemeler

  • 50 gr karışık renkli tagliatelle
  • 1 jumbo karides
  • 1/3 levrek fileto
  • 4 mini İzmir midyesi
  • Bir çay bardağı un
  • 4 kum midyesi (wongole)
  • 2 dal taze fesleğen
  • 3 yemek kaşığı krema
  • Yarım domates
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış soğan
  • 2 yemek kaşığı
  • zeytinyağı
  • Tuz
  • karabiber

Balıklı Tagliatelle Nasıl Yapılır?

Yemek tarifleri arasında en güzeli. Zeytinyağını bir tavada ısıtın. Sarımsak ve soğanı ince kıyıp soteleyin. İzmir midyesi ve kum midyesini ilave edin. Domatesi küp doğrayın ve kremayla birlikte ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp iyice karıştırın.

Bir şişe karidesi takıp diğer şişe de levrek filetoyu geçirerek ızgarada pişirin. Bir tencerede su kaynatıp makarnayı haşlayın. Makarnanın suyunu süzüp sosa ilave ederek kıvamı koyulaşana kadar soteleyin. Servis tabağına aktarıp üzerine şişteki karides ve levreği yerleştirin. En üste unlayıp zeytinyağında kızarttığınız fesleğenleri yerleştirip servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!