ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ BALIK KAVURMA

Balık Kavurma

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Balık Kavurma Tarifi İçin malzemeler

  • 1 levrek (farklı mevsim balıkları da kullanabilirsiniz)
  • 100 gr mantar
  • 4 sivri biber
  • 2 domates
  • Defne yaprağı
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Tereyağı
  • Tuz
  • Tane karabiber
  • 2 tatlı kaşığı şarap

Balık Kavurma Nasıl Yapılır?

Mantar, domates, soğan, sarımsak, sivri biber, kılçıkları temizlenmiş levreği doğrayıp derin bir tavada hepsini kavurun. Balıklar pişince, tuz, karabiber ve şarabı ilave edip birkaç dakika daha pişirin. Ocaktan alıp sıcak servis yapın.

Mevsimin en taze balıklarını kullanmak için, hangi mevsimde hangi balık yenir yazımıza göz atabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.