ANASAYFA TARİFLER YUMURTALI TARİFLER YUMURTA TATLISI

Yumurta Tatlısı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yumurta Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 6 yumurta sarısı
  • 1.5 su bardağı süt
  • 2.5 çay bardağı toz şeker
  • Yarım paket vanilya
  • 1 çorba kaşığı buğday nişastası

Yumurta Tatlısı Nasıl Yapılır?

Yumurta sarılarını tozşekerle çırpın. Nişasta ve sütü azar azar dökerek ekleyin. Kısık ateşte el mikseri ile sürekli karıştırarak ve kaynatmadan benmari usulü pişirin. 

Vanilyayı ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra ateşten alın. Kaseyi soğuk su dolu bir kaba alıp sürekli karıştırarak soğutun. Kaselere paylaştırıp servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 17:24

ah gencliğim ne ince işçilikle çalışırmışım o paha biçilemez eserleri gün ışığına çıkartırken.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!