Yoğurtlu Sıkma Köfte (Tarsus)

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Yoğurtlu Sıkma Köfte (Tarsus) Tarifi İçin malzemeler
- 1 su bardağı köftelik bulgur
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 yumurta (Küçük boy)
- Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı pul biber
- Yarım su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 2 lt su
Üzeri için
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Kırmızı pul biber
- 200 g süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak (Havanda ezilmiş)
Yoğurtlu Sıkma Köfte (Tarsus) Nasıl Yapılır?
- İnce bulguru bir kaba alın. Üzerine sıcak suyu döküp 15 dakika kadar şişmesi için bekletin. Daha sonra yumurtayı, unu, tuzu ve baharatını ekleyin. Arada bir su serperek yumuşayana kadar iyice yoğurun. Kolayca şekil alan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp minik çiğ köfteler şekline getirin.
- Suyu büyük bir tencerede kaynatın. Limon suyu ile tuzu ekleyin. Köfte hamurlarını bu suyun içine atıp 5 dakika haşlayın. Delikli bir süzgeçle suyun içinden alın.
- Köfteleri servis tabağına aktarın. Üzerine sarımsakla iyice karıştırdığınız süzme yoğurdu dökün. En son tereyağında biraz yaktığınız kırmızı pul biberi dökün. Hemen servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR