ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER YOĞURTLU TARİFLER YOĞURTLU SIKMA KÖFTE (TARSUS)

YOĞURTLU SIKMA KÖFTE (TARSUS)

Yoğurtlu sıkma köfte (Tarsus)
4 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yoğurtlu sıkma köfte (Tarsus) tarifi için malzemeler
  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 yumurta (Küçük boy)
  • Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı pul biber
  • Yarım su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 2 lt su

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Kırmızı pul biber
  • 200 g süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak (Havanda ezilmiş)
Yoğurtlu sıkma köfte (Tarsus) Nasıl Yapılır

  • İnce bulguru bir kaba alın. Üzerine sıcak suyu döküp 15 dakika kadar şişmesi için bekletin. Daha sonra yumurtayı, unu, tuzu ve baharatını ekleyin. Arada bir su serperek yumuşayana kadar iyice yoğurun. Kolayca şekil alan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp minik çiğ köfteler şekline getirin.
  • Suyu büyük bir tencerede kaynatın. Limon suyu ile tuzu ekleyin. Köfte hamurlarını bu suyun içine atıp 5 dakika haşlayın. Delikli bir süzgeçle suyun içinden alın.
  • Köfteleri servis tabağına aktarın. Üzerine sarımsakla iyice karıştırdığınız süzme yoğurdu dökün. En son tereyağında biraz yaktığınız kırmızı pul biberi dökün. Hemen servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.