ANASAYFA TARİFLER YOĞURTLU TARİFLER YOĞURT

Yoğurt

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yoğurt Tarifi İçin malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 yemek kaşığı yoğurt

Yoğurt Nasıl Yapılır?

Sütü çelik bir tencereye alın ve kaynatın. Kaynatma sırasında 5-10 dakika karıştırarak sütü havalandırın. Süt kaynadıktan sonra ocağı kısın ve 15-20 dakika kısık ateşte, kaynamadan sıcaklığını koruyarak pişirmeye devam edin. Kaynattığınız sütü mayalamak istediğiniz kaba aktarın. Kaynatıp ılınmaya bıraktığınız sütü mayalama ısısı için sık sık kontrol edin. Süte parmağınızı batırıp yediye kadar saydığınızda eliniz sütün ısısına dayanıyorsa maya için uygun sıcaklık demektir. Bir kasede birkaç yemek kaşığı ılık sütle oda ısısındaki yoğurdu karıştırıp süte ekleyin. Mayalanan sütün üzerini bir süzgeçle kapatın. Mayaladığınız sütün sıcaklığını koruması için kalın bir örtü ile etrafını ve üzerini iyice sarın. 5-6 saat sonra açın ve ağzı açık olarak buzdolabına kaldırın. Buzdolabında en az 5-6 saat mümkünse bir gün dinlendirdikten sonra servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!