ANASAYFA TARİFLER TAHİNLİ VE PEKMEZLİ TARİFLER PEKMEZLİ TAVUK

Pekmezli Tavuk

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pekmezli Tavuk Tarifi İçin malzemeler

  • 8 tavuk budu
  • 3 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı ketçap
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 dal taze kekik
  • Yarım çay bardağı üzüm pekmezi
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz
  • Karabiber

Pekmezli Tavuk Nasıl Yapılır?

Ketçap, zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak, pekmez, kekik yaprakları, tuz, karabiber ve pul biberi geniş bir kapta karıştırın. Tavuk butlarını ekleyip sosa iyice bulayın. Üzerini örterek en az 1 saat buzdolabında bekletin. Tavuk butlarını sos ile birlikte yağlı kağıt serili tepsi üzerine dizin. 200 derece fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!