ANASAYFA TARİFLER TAHİNLİ VE PEKMEZLİ TARİFLER KARA ÇUVAL HELVASI

Kara Çuval Helvası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kara Çuval Helvası Tarifi İçin malzemeler

  • 1.5 su bardağı un
  • 250 gr margarin
  • 1 çay bardağı pekmez
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çorba kaşığı leblebi tozu

Kara Çuval Helvası Nasıl Yapılır?

  • Unu geniş bir tavaya alın. Tahta kaşıkla sürekli karıştırarak kısık ateşte unun rengi değişinceye kadar kavurun. Margarini ekleyip una yedirerek kavurmaya devam edin.
  • Pekmezle suyu karıştırın. Kavrulmakta olan una azar azar ekleyin. Hızlıca karıştırın. Helva kıvamını alınca ateşten alıp ılınmaya bırakın.
  • Helvadan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp top şeklinde yuvarlayın. Servis tabağına dizip soğumaya bırakın. Üzerine leblebi tozu serpip servis yapın. Afiyet olsun.
  • Dilerseniz, tahinli un helvası tarifini de deneyebilirsiniz.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!