ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER TAHİNLİ VE PEKMEZLİ TARİFLER HARNUP ŞERBETİ

Harnup Şerbeti

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Harnup Şerbeti Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg Harnup (keçiboynuzu)
  • 4 litre su
  • 1 su bardağı pekmez

Harnup Şerbeti Nasıl Yapılır?

  • Keçiboynuzunu temizleyip havanda iyice ezin. Geniş bir tencereye alıp suyu ilave edin ve iyice karıştırıp kaynatın.
  • Ateşten alıp soğumaya bırakın ve süzün. Süzdüğünüz suya pekmez ekleyip tatlandırın.
  • Şerbeti 1 gün dinlendirdikten sonra üzerindeki duru suyu alın ve şişelere doldurup muhafaza edin.
  • Sahur zamanı bardaklara paylaştırıp servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.