En İyi Üyeler
Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
14173 Tarif
Çocuk
374 Tarif
Çorba
1269 Tarif
Diyet
4403 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2338 Tarif
Hafif Yemekler
53 Tarif
İçecek
1409 Tarif
Pratik Yemek
5191 Tarif
Salata ve Meze
1278 Tarif
Sos
471 Tarif
Tatlı
8823 Tarif
Yöresel
1984 Tarif
Popüler Tarifler
Terbiyeli Şehriye Çorbası
Soğanlama
Anasayfa
Tarifler
Tahinli ve Pekmezli Tarifler
Harnup Şerbeti
Harnup Şerbeti
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi :
40 dakika
Pişirme Süresi :
15 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Babata Keki
Herle Çorbası
Balıkçı Helvası
Ispanak Tarator
Sütsüz Puding
Fıstıklı Baklava Kurabiye
Lezzeti Katlayan Tost Tüyoları
Hangi Meyve Hangi Mevsimde Yenmeli?
Pekmezin Son Kullanma Tarihi Olur mu? Pekmez Bozulur Mu?
Kışın Vazgeçilmezi Boza Nasıl Yapılır ve Püf Noktaları Nelerdir?
Etli Ekmek Mi, Lahmacun Mu? Benzer Görünen İki Lezzetin Farkları
Bozulmuş Turşu Nasıl Anlaşılır? Turşu Neden Bozulur?
Harnup Şerbeti için
Malzemeler
1 kg Harnup (keçiboynuzu)
4 litre su
1 su bardağı pekmez
Harnup Şerbeti
Nasıl Yapılır
Keçiboynuzunu temizleyip havanda iyice ezin. Geniş bir tencereye alıp suyu ilave edin ve iyice karıştırıp kaynatın.
Ateşten alıp soğumaya bırakın ve süzün. Süzdüğünüz suya pekmez ekleyip tatlandırın.
Şerbeti 1 gün dinlendirdikten sonra üzerindeki duru suyu alın ve şişelere doldurup muhafaza edin.
Sahur zamanı bardaklara paylaştırıp servis yapın.
Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
İçecek Tarifleri
Yöresel Tarifler
Yorumlar
Benzer Tarifler
Tahinli ve Pekmezli Tarifler
10 Dakika
Avokado Puding (+6 Ay)
Tahinli ve Pekmezli Tarifler
60 Dakika
Tahin
Tahinli ve Pekmezli Tarifler
10 Dakika
Karsambaç
Tahinli ve Pekmezli Tarifler
150 Dakika
Dut Pekmezi
Tahinli ve Pekmezli Tarifler
60 Dakika
Pekmezli Dondurma
Tahinli ve Pekmezli Tarifler
40 Dakika
Tahinli Köz Patlıcan
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.