Zeytinyağlı Patlıcan Paçası

Zeytinyağlı Patlıcan Paçası
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Zeytinyağlı Patlıcan Paçası için

Malzemeler

Malzemeler

  • 3 patlıcan
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 3 soğan
  • 1 sarı dolmalık biber
  • 5 diş sarımsak
  • 3-4 domates
  • 3-4 dal maydanoz
  • Yarım su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • Yarım tatlı kaşığı toz şeker

Kızartma için;

  • Sıvıyağ
  • Tuz
Zeytinyağlı Patlıcan Paçası

Nasıl Yapılır

Patlıcanların kabuklarını soyup 1 santim kalınlığında çubuk şeklinde kesin. Tuzlu suda 15 dakika bekletin. Süzüp elinizle suyunu sıkın. Kâğıt havlu ile kurulayın.
Sıvıyağı tavada kızdırın. Patlıcanları hafif kızartıp kâğıt havlu üzerine alın.
 Soğanları soyup piyazlık doğrayın. Biberin çekirdeklerini çıkarın. Domateslerin kabuklarını soyun. Biber ve domatesleri şeritler halinde doğrayın. Sarımsakları temizleyip kıyın.
Zeytinyağını ısıtıp soğan ve sarımsakları soteleyin. Biberleri ekleyip 2-3 dakika daha soteleyin. Domatesleri ilave edin. Domatesler suyunu çekince yarım su bardağı su, sirke, şeker ve tuz ekleyip kaynatın.
Patlıcanları fırın tepsisine alın. Üzerine hazırladığınız sosu gezdirin. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Tepsiyi fırından alıp soğumaya bırakın. Maydanoz yaprakları ve limon dilimleriyle süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun.

Zengin besin değerleriyle sunulan zeytinyağlı patlıcan yemeğini de notlarınız arasına ekleyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo