ANASAYFA TARİFLER KIZARTMA TARİFLERİ KURU FASULYE KROKET

Kuru Fasulye Kroket

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

50 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuru Fasulye Kroket Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • 1 soğan
  • 3 yumurta
  • 3 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 1 çorba kasesi mısır unu
  • 2-3 dal maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

Kuru Fasulye Kroket Nasıl Yapılır?

  • Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın. Ertesi gün süzüp bir tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün.
  • Fasulyeleri çatalla veya robotta ezerek püre haline getirin. Soğanı kıyın. Margarini tavada eritip soğanı kavurun. Püreye ilave edip karıştırın.
  • 1 yumurta, un, kaşar peyniri, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun. Ellerinizi hafifçe unlayıp ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak uzun köfteler yapın. 
  • Sıvıyağı tavada kızdırın. 2 yumurtayı bir kapta çırpın. Köfteleri önce una, sonra yumurtaya ve son olarak mısır ununa bulayıp kızartın.
  • Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!