ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER KIZARTMA TARİFLERİ KURU FASULYE KROKET

Kuru fasulye kroket

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

50 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuru fasulye kroket tarifi için malzemeler

  • 1 su bardağı kuru fasulye 1 soğan 3 yumurta 3 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri 2 çorba kaşığı margarin 1 çorba kasesi mısır unu 2-3 dal maydanoz Tuz
  • karabiber

Kuru fasulye kroket Nasıl Yapılır

Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın. Ertesi gün süzüp bir tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün.

Fasulyeleri çatalla veya robotta ezerek püre haline getirin. Soğanı kıyın. Margarini tavada eritip soğanı kavurun. Püreye ilave edip karıştırın. 1 yumurta, un, kaşar peyniri, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun. Ellerinizi hafifçe unlayıp ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak uzun köfteler yapın. 

Sıvıyağı tavada kızdırın. 2 yumurtayı bir kapta çırpın. Köfteleri önce una, sonra yumurtaya ve son olarak mısır ununa bulayıp kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.