ANASAYFA TARİFLER KIZARTMA TARİFLERİ KÖRİLİ KROKET

Körili Kroket

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Körili Kroket Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 patates
  • 1 tavuk göğüs eti
  • 2 tatlı kaşığı köri
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı soğuk su
  • Tuz
  • Karabiber

Bulamak için

  • Galeta unu

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Körili Kroket Nasıl Yapılır?

Lezzet çocuklarınız için de harika yemek tarifleri sunuyor. Patatesleri haşlayıp ezerek püre haline getirin ve soğumaya bırakın. Tavuk etini haşlayıp soğuduktan sonra didikleyin.

Bir kasede un, tuz ve karabiberi harmanlayın. Ayrı bir kapta yumurta ve suyu çırpın. Düz bir tabağa galeta ununu alın.

Patates, köri, galeta unu ve tavuk etlerini karıştırıp yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp şekil verin. Önce una, sonra yumurtaya son olarak galeta ununa bulayarak kızgın yağda altın rengi alıncaya kadar kızartın. Sıcak ya da ılık servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!