ANASAYFA TARİFLER KIZARTMA TARİFLERİ GAZOZLU SEBZE KIZARTMASI

Gazozlu Sebze Kızartması

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Gazozlu Sebze Kızartması Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 bebe patlıcan
  • 4 bebe sarı kabak
  • 4 bebe yeşil kabak

Kızartmak için

  • Sıvıyağ
  • 1 şişe gazoz
  • 1 su bardağı un
  • 1 yumurta akı
  • 1 tutam tuz

Sos için

  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 4 domates
  • 2 sarımsak
  • 1 tutam tozşeker
  • Tuz

Gazozlu Sebze Kızartması Nasıl Yapılır?

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in kızartma tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Sebzeleri temizleyin. Bir tencerede suyu kaynatın. Sebzeleri ilave edip 5 dakika haşlayın.

Gazoz ve unu  bir kapta çırpın. Yumurta akını başka bir kapta bir tutam tuzla çırpıp unlu karışıma ekleyin.

Sos için, domatesleri soyup rendeleyin. Sarımsakları soyup ezin. Domates, biber salçası, sarımsak, şeker ve tuzu bir tencerede 6-7 dakika pişirin. Ilınmaya bırakın.

Sebzeleri iyice süzüp unlu karışıma bulayın. Yağı tavada kızdırıp sebzeleri kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sos ile servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!