ANASAYFA TARİFLER KIZARTMA TARİFLERİ FISTIKLI TAVUK KIZARTMASI

Fıstıklı Tavuk Kızartması

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fıstıklı Tavuk Kızartması Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 750 gr tavuk göğüs eti
  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı iri çekilmiş antepfıstığı

Kızartmak için

  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber

Fıstıklı Tavuk Kızartması Nasıl Yapılır?

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in kızartma tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Tavuk etini eşit üçgenlere kesin. Galeta ununu antepfıstığı ile harmanlayın. Yumurtaları başka bir kapta tuz ve karabiberle çırpın.

Tavuk etlerini sırasıyla un, yumurta ve galeta unlu karışıma bulayın. Yağı tavada kızdırıp etleri iki taraflı kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!