Enginar Pane

07 Ekim 2025 tarihinde güncellendi.
Enginar Pane
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Enginar Pane için

Malzemeler

  • 4 enginar
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 2 diş sarımsak
  • 1~2 dal taze kekik
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber
  • Tuz

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Limonlu su için

  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • Yeteri kadar su
Enginar Pane

Nasıl Yapılır

Enginarların dış yapraklarını temizleyin. Sapının dış kısmını soyun. Baş kısmındaki kalın yapraklar bitinceye kadar gövdeye doğru kesin. Enginarı dörde bölün. Ortasındaki tüylü kısmı temizleyin. Limonlu suyun içinde bekletin. Yumurtaları çukur bir kapta üzerine tuz serperek çırpın. İnce kıyılmış sarımsak, taze kekik, tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi ilave edin. Ayrı bir kaba mısır ununu aktarın. Ayçiçek yağını tavada ısıtın. Enginarları önce yumurtaya ardından mısır ununa bulayıp orta ateşte kızartın. Servis yapın.

Enginarlarınız eğer büyük boy ise pane yaparken yapraklarını ilave etmeyin. Sadece enginar kasesini paneleyip pişirin.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo