ANASAYFA TARİFLER KIZARTMA TARİFLERİ ENGİNAR PANE

Enginar Pane

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Enginar Pane Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 enginar
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 2 diş sarımsak
  • 1~2 dal taze kekik
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber
  • Tuz

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Limonlu su için

  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • Yeteri kadar su

Enginar Pane Nasıl Yapılır?

Enginarların dış yapraklarını temizleyin. Sapının dış kısmını soyun. Baş kısmındaki kalın yapraklar bitinceye kadar gövdeye doğru kesin. Enginarı dörde bölün. Ortasındaki tüylü kısmı temizleyin. Limonlu suyun içinde bekletin. Yumurtaları çukur bir kapta üzerine tuz serperek çırpın. İnce kıyılmış sarımsak, taze kekik, tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi ilave edin. Ayrı bir kaba mısır ununu aktarın. Ayçiçek yağını tavada ısıtın. Enginarları önce yumurtaya ardından mısır ununa bulayıp orta ateşte kızartın. Servis yapın.

Enginarlarınız eğer büyük boy ise pane yaparken yapraklarını ilave etmeyin. Sadece enginar kasesini paneleyip pişirin.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!