ANASAYFA TARİFLER KIZARTMA TARİFLERİ BALKABAĞI KIZARTMASI

Balkabağı Kızartması

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Balkabağı Kızartması Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 500 gr balkabağı
  • 1 diş sarımsak
  • 500 gr yoğurt
  • Tuz

Kızartmak için

  • Zeytinyağı

Balkabağı Kızartması Nasıl Yapılır?

Sarımsağın kabuğunu soyup kıyın. Yoğurdu bir kaseye alıp kıyılmış sarımsağı ekleyin ve çırpın. Balkabağının kabuğunu keskin bir bıçakla soyun. Turuncu-etli kısımlarını bir parmak kalınlığında iri parçalar şeklinde dilimleyin. Yumurtayı yayvan bir kaba alıp çırpın. Unu da yayvan bir kaba aktarın. Zeytinyağını tavada ısıtın. Balkabağı dilimlerini çırpılmış yumurtaya ve una bulayıp silkeleyin. Isıtılmış zeytinyağının bulunduğu tavaya ekleyip balkabağı parçalarını kızartın. Fazla yağını süzmek için kağıt havlu üzerine alın. Üzerine tuz serpip sarımsaklı yoğurtla birlikte servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!