ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER BAKLAGİL VE TAHILLI YEMEKLER BAKLİYATLI OMLET

Bakliyatlı omlet

Kaç
Kişilik

3 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bakliyatlı omlet tarifi için malzemeler

  • 3 yumurta
  • 50 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 3 yemek kaşığı yeşil mercimek (haşlanmış)
  • 3 yemek kaşığı kuru fasulye (haşlanmış)
  • 2 salçalık kırmızıbiber
  • 2 taze soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı

Bakliyatlı omlet Nasıl Yapılır

Küp kesilmiş kırmızıbiber, haşlanmış mercimek, dermason fasulye, ince doğranmış taze soğan, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi bir kasede karıştırın. Yumurtaları başka bir kabın içerisine kırıp çatalla çırpın. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Yapışmaz yüzeyli tavaya ayçiçeği yağını alıp ısıtın. Çırpılmış yumurtayı tavaya döküp yayın. Kenarları kabuk tutunca bakliyatlı iç harcı omletin bir tarafına yayın ve boşta alan tarafı üzerine kapatın. 1 dakika sonra spatula  ile tersini çevirip diğer tarafı kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.