ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ TERBİYELİ PATLICANLI, TAVUK ETLİ ÇORBA

Terbiyeli Patlıcanlı, Tavuk Etli Çorba

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Terbiyeli Patlıcanlı, Tavuk Etli Çorba Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 kemer patlıcan
  • 500 gr kemiksiz tavuk but eti
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kırmızı biber
  • 4 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • ¼ demet ince kıyılmış maydanoz

Terbiyeli Patlıcanlı, Tavuk Etli Çorba Nasıl Yapılır?

Patlıcanları alacalı soyduktan sonra tavla zarı şeklinde doğrayın ve tuzlu suda 30 dakika bekletin. Suyunu süzdükten sonra ayçiçek yağında kızartın ve kağıt havlu üzerine alın. Tencereye tereyağını alıp ısıtın. Üzerine ince doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyip soteleyin. Tavla zarı şeklinde doğranmış kırmızıbiberi de ekledikten sonra 1-2 dakika pişirin. Tavuk etlerini tavla zarı şeklinde doğrayıp tencereye ilave edip soteleyin. Etler yumuşadıktan sonra üzerine 4 su bardağı sıcak su ekleyip kaynamaya bırakın. Tavuk eti yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin. Tavuk eti piştikten sonra kızarttığınız patlıcanları da ilave edin. Tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Terbiye için gerekli malzemeleri karıştırın ve kaynayan çorbaya azar azar aktarın ve hızlıca karıştırın. 1-2 taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın. Üzerine ince kıyılmış maydanoz ekleyin. Kaselere paylaştırıp sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!