ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ SÜT ÇORBASI

Süt Çorbası

Süt Çorbası

Süt çorbası, yöresel lezzetlerden biridir. Genellikle ramazan sonrasında bayramın ilk günü sabah kahvaltılarında mideyi rahatlatması için içilir. Yörelere göre pirinç yerine şehriye ya da yarma koyulabilir. Bazı yörelerde ise su ve süt yarı yarıya kullanılır. Hafif mide rahatlatan bu tarif için malzemeler aşağıda. Sadece 4 malzeme ile hazırlayabileceğiniz çorbanın detaylarına geçebilirsiniz. 

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Süt Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 1 lt süt
  • 1 çay bardağı pirinç 
  • Karabiber
  • Tuz

Süt Çorbası Nasıl Yapılır?

  • 1 çay bardağı su da yıkanır ve içerisine su koyularak pişmeye bırakılır. 
  • Dişe gelecek şekilde pişirilir.
  • Süt tencereye alınarak ısıtılır. 
  • Pirinç içerisine eklenerek karıştırılır, pişirilir. Altını kapadıktan sonra tuz eklenerek karıştırılır. 
  • Karabiber dökülerek servis edilir.
  • Afiyet olsun. 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!