Süt Çorbası

Süt çorbası, yöresel lezzetlerden biridir. Genellikle ramazan sonrasında bayramın ilk günü sabah kahvaltılarında mideyi rahatlatması için içilir. Yörelere göre pirinç yerine şehriye ya da yarma koyulabilir. Bazı yörelerde ise su ve süt yarı yarıya kullanılır. Hafif mide rahatlatan bu tarif için malzemeler aşağıda. Sadece 4 malzeme ile hazırlayabileceğiniz çorbanın detaylarına geçebilirsiniz.
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
10 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika

Süt Çorbası Tarifi İçin malzemeler
- 1 lt süt
- 1 çay bardağı pirinç
- Karabiber
- Tuz
Süt Çorbası Nasıl Yapılır?
- 1 çay bardağı su da yıkanır ve içerisine su koyularak pişmeye bırakılır.
- Dişe gelecek şekilde pişirilir.
- Süt tencereye alınarak ısıtılır.
- Pirinç içerisine eklenerek karıştırılır, pişirilir. Altını kapadıktan sonra tuz eklenerek karıştırılır.
- Karabiber dökülerek servis edilir.
- Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR