ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ SAFRANLI BALKABAĞI ÇORBASI

Safranlı Balkabağı Çorbası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Safranlı Balkabağı Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 100 gr tereyağı
  • 400 gr bal kabağı
  • 2 gr tel safran
  • 2 limonun suyu
  • 4 yumurtanın sarısı
  • 3 litre sıcak et suyu
  • Tuz

Safranlı Balkabağı Çorbası Nasıl Yapılır?

Balkabağını temizleyip küçük parçalar şeklinde doğrayın. Tel safranı sıcak et suyuna ekleyip 5 dakika bekletin ve süzün. Tereyağı ile unu tencerede kavurun. Balkabağı ve et suyunu ekleyip pişirin.

Tencereyi ocaktan alıp karışımı ılıtın. Blenderle püre halinde ezin. Karışımı tekrar tencereye alın. Limon suyu ve yumurta sarılarını bir kapta çırpın. Balkabaklı karışımdan bir kepçe kadar alıp ilave edin. Elde ettiğiniz karışımı tencereye azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Tuzla tatlandırın. Çorba kâselerine paylaştırıp sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Safran kullanmak istemiyorsanız, sade bal kabağı çorbası tarifine de göz atabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.