Safranlı Balkabağı Çorbası

Safranlı Balkabağı Çorbası
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Safranlı Balkabağı Çorbası için

Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 100 gr tereyağı
  • 400 gr bal kabağı
  • 2 gr tel safran
  • 2 limonun suyu
  • 4 yumurtanın sarısı
  • 3 litre sıcak et suyu
  • Tuz
Safranlı Balkabağı Çorbası

Nasıl Yapılır

Balkabağını temizleyip küçük parçalar şeklinde doğrayın. Tel safranı sıcak et suyuna ekleyip 5 dakika bekletin ve süzün. Tereyağı ile unu tencerede kavurun. Balkabağı ve et suyunu ekleyip pişirin.

Tencereyi ocaktan alıp karışımı ılıtın. Blenderle püre halinde ezin. Karışımı tekrar tencereye alın. Limon suyu ve yumurta sarılarını bir kapta çırpın. Balkabaklı karışımdan bir kepçe kadar alıp ilave edin. Elde ettiğiniz karışımı tencereye azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Tuzla tatlandırın. Çorba kâselerine paylaştırıp sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Safran kullanmak istemiyorsanız, sade bal kabağı çorbası tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo