ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ KREMALI YÖRÜK ÇORBASI

Kremalı yörük çorbası

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kremalı yörük çorbası tarifi için malzemeler

  • 250 gr ıspanak300 gr haşlanmış nohut300 gr haşlanmış aşurelik buğday3 litre et suyu1 su bardağı un250 gr yoğurt1 limonun suyu1 çay kaşığı beyaz biberYarım çay kaşığı rendelenmiş muskat100 gr tereyağı  Yarım çay kaşığı kırmızıbiberYarım demet taze soğan

Kremalı yörük çorbası Nasıl Yapılır

Et suyu, nohut ve buğdayı büyük bir tencereye alıp kaynatın. Yoğurt, un, limon suyu, kırmızıbiber, beyaz biber ve muskatı başka bir kapta çırpın. Kaynayan et suyundan bir kepçe dolusu alıp yoğurtlu karışıma azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin. Bu karışımı kaynayan et suyuna ilave edip tuzla tatlandırın. 15 dakika pişirin.

Ispanak ve taze soğanları temizleyin. Ispanakları iri parçalar halinde, taze soğanları ise ince doğrayın. Kaynamakta olan çorbaya taze soğanların yarısından fazlasını ve tereyağını ekleyin. 10 dakika pişirin. Çorbayı ocaktan indirmeye 5 dakika kala ıspanağı ilave edin. Ayırdığınız taze soğanı çorbanın üzerine serpin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.