ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ İRMİKLİ VE TAVUK ETLİ ÇORBA

İrmikli Ve Tavuk Etli Çorba

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

İrmikli Ve Tavuk Etli Çorba Tarifi İçin malzemeler

  • Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
  • 4 yemek kaşığı irmik
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1.5 litre tavuk suyu
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yumurta sarısı
  • Tuz
  • 300 gr haşlanmış tavuk göğüs eti

İrmikli Ve Tavuk Etli Çorba Nasıl Yapılır?

Ayçiçek yağını tencerede ısıtın. İrmiği ekleyip karıştırarak kavurun. Domates salçasını ekleyip kavurmaya devam edin. Tavuk suyunu ilave edip 20 dakika pişirin. Yumurta sarılarını sütle çırpın. Karışımı çorbaya yavaş yavaş ekleyip 5 dakika daha pişirin. Tuzla tatlandırın. Haşlanmış tavuk etini küçük parçalara ayırıp çorbaya ekleyin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!