ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ HARİRA ÇORBASI

Harira Çorbası

Harira çorbası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Harira Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 150 g dana ve kuzu kuşbaşı
  • 30 g tereyağı
  • 1 soğan
  • 1 havuç
  • 1 kabak
  • 1 patates
  • 1 domates
  • 1 tatlı kaşığı kişniş
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 avuç dolusu haşlanmış nohut
  • Yarım su bardağı kırmızı mercimek (Suda bekletilmiş )
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz

Harira Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Bir tencereye eti alın ve suyunu salıp çekinceye kadar pis¸irin. Üzerine tereyağı ve yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip pembeleşinceye kadar soteleyin. Baharatları ekleyip karıştırın. Domateslerin kabuklarını soyup dörde bölün ve çekirdekli kısımlarını çıkartıp küp doğrayın. Tencereye ekleyerek sotelemeye devam edin.
  • Sebzeleri küçük küpler halinde doğrayarak ekleyin. Mercimekleri yıkayıp süzün ve nohutla birlikte tencereye ilave edin. Su ekleyip, tuz ve karabiberle tatlandırın. Tencerenin kapağını kapatıp et ve sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 45 dakika kadar pis¸irin. Ocaktan alıp u¨zerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!