ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ ETLİ MÜRDÜM ERİĞİ ÇORBASI

Etli mürdüm eriği çorbası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Etli mürdüm eriği çorbası tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 750 gr kuzu eti
  • 10 kuru mürdüm eriği
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 1 soğan
  • 1 patates
  • 1 havuç
  • 1 rezene kökü
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Terbiyesi için

  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım limonun suyu

Etli mürdüm eriği çorbası Nasıl Yapılır

Küçük doğranmış eti tencereye alıp üzerine sıcak su ekleyin. Kabuğu soyulmuş bütün soğanı ilave edip haşlayın. Haşlama sırasında üzerinde oluşan köpüğü ara ara kevgirle alın. Et haşlanınca mürdüm eriği, küp doğranmış patates, havuç ve ince kıyılmış rezeneyi ekleyin. Karıştırıp tuz ve karabiberle tatlandırın. Zeytinyağı ilave edip ocaktan alın. Terbiye için yumurta sarısı ve limon suyunu iyice çırpın. Çorbadan bir iki yemek kaşığı alıp, terbiyeye ekleyip karıştırın. Bu karışımı azar azar ve karıştırarak çorbaya ekleyin. Bir taşım pişirip sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.