ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ ETLİ BEZELYE ÇORBASI

Etli Bezelye Çorbası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Etli Bezelye Çorbası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 300 gr kuzu eti
  • 500 gr taze bezelye
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 salçalık kırmızıbiber
  • 1 yemek kaşığı un
  • 4 su bardağı sıcak et suyu veya su
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 dal biberiye

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Etli Bezelye Çorbası Nasıl Yapılır?

Kuzu eti, soğan, sarımsaklar ve kırmızıbiberi tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Bezelyeleri ayıklayıp yıkayın. Ayçiçek yağını tencereye alıp ısıtın. Soğan ve sarımsakları ekleyip yumuşayıncaya kadar soteleyin. Kırmızıbiberi ilave edin. Etleri üzerine ekleyip sotelemeye devam edin. Etlerin rengi dönünce bezelyeyi ilave edip karıştırın. 1 yemek kaşığı unu ekleyip tekrar karıştırın. 4 su bardağı sıcak su, ince kıyılmış taze biberiye, tuz ve karabiberi ilave edin. Kısık ateşte pişirin. Tereyağı ve kırmızı pul biberi ayrı bir yerde kızdırın. Pişen çorbaya ekleyip karıştırın. Sıcak servis yapın.

Etsiz bir tarif arıyorsanız, klasik bezelye çorbasına göz atabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!