ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ DENİZ BÖRÜLCELİ BALIK ÇORBASI

Deniz Börülceli Balık Çorbası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Deniz Börülceli Balık Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg karışık derin su balığı
  • 100 gr biberiye ve yaprağı
  • Yarım demet maydanoz
  • 100 gr deniz börülcesi
  • 1 tutam taze rezene
  • 200 gr tereyağı
  • 1 taze soğan
  • Tuz
  • karabiber

Deniz Börülceli Balık Çorbası Nasıl Yapılır?

Bu özel çorbayı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın...

Balıkları temizleyip yıkayın ve süzün. Maydanozları temizleyip saplarından ayırın. Balıklar, biberiye, defne yaprağı ve maydanoz
yapraklarını bir tencereye alıp balıklar yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu süzüp ayırın.

Taze soğanı kıyın. Balık etlerini kılçıklarından ayırın. Tereyağını derin bir tencereye alıp eritin. Taze soğan, deniz börülcesi ve balık parçalarını ilave edip kavurun. Ayırdığınız balık suyu ve taze rezeneyi ilave edip pişirin.

Kaselere paylaştırıp sıcak servis yapın.

Dilerseniz sade balık çorbası tarifini de deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!