ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ BUĞDAYLI VE NOHUTLU KIŞ ÇORBASI

Buğdaylı Ve Nohutlu Kış Çorbası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Buğdaylı Ve Nohutlu Kış Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 su bardağı nohut
  • 200 gr brokoli
  • 1 havuç
  • 1 soğan
  • 2 salçalık kırmızıbiber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • Yarım limonun suyu
  • 3 diş ezilmiş sarımsak
  • 3~4 su bardağı sıcak tavuk suyu veya su
  • Tuz
  • Karabiber

Buğdaylı Ve Nohutlu Kış Çorbası Nasıl Yapılır?

Nohudu bir gece önceden suda bekletin. Ertesi gün suyunu değiştirip yumuşayana kadar haşlayın. Buğdayı yıkayıp 1 gece önceden soğuk suda bekletin. Ertesi gün suyunu süzüp tencereye alın ve üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyerek haşlayın. Ayrı bir tencerede tereyağı ve ayçiçek yağını ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip soteleyin. Soğan biraz yumuşayınca tavla zarı büyüklüğünde doğradığınız havucu ve kırmızıbiberi ilave edip karıştırın. 2-3 dakika sonra salçayı da ekleyip karıştırın. 3 su bardağı sıcak suyu da ekleyin. Kaynamaya başlayınca buğday, nohut, küçük çiçeklere ayırdığınız brokolileri, tuzu ve karabiberi ilave edip kısık ateşte pişirin. Ocaktan almaya yakın ayrı bir kasede karıştırdığınız sarımsaklı limon suyunu ilave edin. Karıştırıp ocaktan alın ve sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!