Buğdaylı Ve Nohutlu Kış Çorbası

Buğdaylı Ve Nohutlu Kış Çorbası
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Buğdaylı Ve Nohutlu Kış Çorbası için

Malzemeler

  • 1 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 su bardağı nohut
  • 200 gr brokoli
  • 1 havuç
  • 1 soğan
  • 2 salçalık kırmızıbiber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • Yarım limonun suyu
  • 3 diş ezilmiş sarımsak
  • 3~4 su bardağı sıcak tavuk suyu veya su
  • Tuz
  • Karabiber
Buğdaylı Ve Nohutlu Kış Çorbası

Nasıl Yapılır

Nohudu bir gece önceden suda bekletin. Ertesi gün suyunu değiştirip yumuşayana kadar haşlayın. Buğdayı yıkayıp 1 gece önceden soğuk suda bekletin. Ertesi gün suyunu süzüp tencereye alın ve üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyerek haşlayın. Ayrı bir tencerede tereyağı ve ayçiçek yağını ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip soteleyin. Soğan biraz yumuşayınca tavla zarı büyüklüğünde doğradığınız havucu ve kırmızıbiberi ilave edip karıştırın. 2-3 dakika sonra salçayı da ekleyip karıştırın. 3 su bardağı sıcak suyu da ekleyin. Kaynamaya başlayınca buğday, nohut, küçük çiçeklere ayırdığınız brokolileri, tuzu ve karabiberi ilave edip kısık ateşte pişirin. Ocaktan almaya yakın ayrı bir kasede karıştırdığınız sarımsaklı limon suyunu ilave edin. Karıştırıp ocaktan alın ve sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo