Bakliyat Çorbası

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
25 dakika
Pişirme
Süresi
40 dakika

Bakliyat Çorbası Tarifi İçin malzemeler
- Yarım su bardağı nohut
- Yarım su bardağı yeşil mercimek
- Yarım su bardağı kırmızı mercimek
- Yarım su bardağı şeker fasulye
- 8 su bardağı su
- 100 gr ıspanak
- 50 gr karnabahar
- Kırmızı pul biber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
Bakliyat Çorbası Nasıl Yapılır?
Tam bir sağlık deposu olan bu çorba, bakliyat ve sebze ikilisinin ne denli uyumlu bir tat oluşturduğunu gösteriyor. Nohut, fasulye, kırmızı ve yeşil mercimekleri üzerlerini geçecek kadar suda haşlayın. Ayrı bir tencereye sıcak su, haşladığınız bakliyatları, ıspanağı ve rendelenmiş karnabaharı ilave edip 20 dakika pişirin. Pişmeye yakın tuzunu ilave edin. Süzgeçten geçirip servis tabağına alın. Üzerine tereyağında kızdırılmış kırmızı pul biberli karışımı gezdirip sıcak servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR