ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ BAKLİYAT ÇORBASI

Bakliyat Çorbası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bakliyat Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • Yarım su bardağı nohut
  • Yarım su bardağı yeşil mercimek
  • Yarım su bardağı kırmızı mercimek
  • Yarım su bardağı şeker fasulye
  • 8 su bardağı su
  • 100 gr ıspanak
  • 50 gr karnabahar
  • Kırmızı pul biber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

Bakliyat Çorbası Nasıl Yapılır?

Tam bir sağlık deposu olan bu çorba, bakliyat ve sebze ikilisinin ne denli uyumlu bir tat oluşturduğunu gösteriyor. Nohut, fasulye, kırmızı ve yeşil mercimekleri üzerlerini geçecek kadar suda haşlayın. Ayrı bir tencereye sıcak su, haşladığınız bakliyatları, ıspanağı ve rendelenmiş karnabaharı ilave edip 20 dakika pişirin. Pişmeye yakın tuzunu ilave edin. Süzgeçten geçirip servis tabağına alın. Üzerine tereyağında kızdırılmış kırmızı pul biberli karışımı gezdirip sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!