Baharatlı Pancar Çorbası

Baharatlı Pancar Çorbası
26 Ocak 2024
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Baharatlı Pancar Çorbası için

Malzemeler

Malzemeler

  • 4 pancar
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 havuç
  • 1 patates
  • 3~4 su bardağı sıcak su
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Fesleğen
  • kırmızı toz biber
  • Kimyon

Üzeri için

  • Krema
  • Kekik
Baharatlı Pancar Çorbası

Nasıl Yapılır

Zeytinyağını tencerede ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğan ve sarımsakları ekleyip soteleyin. Temizleyip ayıkladığınız ve iri iri doğradığınız pancar, havuç ve patatesi ekleyip 10 dakika daha soteleyin. 3 su bardağı sıcak tavuk suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuzu ve karabiber ile tatlandırıp blender ile pürüzsüz oluncaya kadar ezin. Suyu yeterli gelmez ise kalan suyu çorbanın kıvamına göre yavaş yavaş ilave edin. 1-2 taşım kaynattıktan sonra kaselere aktarın. Üzerine 1 yemek kaşığı krema ilave edip, kekik serpin. Servis yapın. Afiyet olsun.

Sade versiyonu için, pancar çorbası tarifini deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo