Baharatlı Pancar Çorbası

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Baharatlı Pancar Çorbası Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 4 pancar
- 1 soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 havuç
- 1 patates
- 3~4 su bardağı sıcak su
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
- Fesleğen
- kırmızı toz biber
- Kimyon
Üzeri için
- Krema
- Kekik
Baharatlı Pancar Çorbası Nasıl Yapılır?
Zeytinyağını tencerede ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğan ve sarımsakları ekleyip soteleyin. Temizleyip ayıkladığınız ve iri iri doğradığınız pancar, havuç ve patatesi ekleyip 10 dakika daha soteleyin. 3 su bardağı sıcak tavuk suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuzu ve karabiber ile tatlandırıp blender ile pürüzsüz oluncaya kadar ezin. Suyu yeterli gelmez ise kalan suyu çorbanın kıvamına göre yavaş yavaş ilave edin. 1-2 taşım kaynattıktan sonra kaselere aktarın. Üzerine 1 yemek kaşığı krema ilave edip, kekik serpin. Servis yapın. Afiyet olsun.
Sade versiyonu için, pancar çorbası tarifini deneyebilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR