ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ BAHARATLI PANCAR ÇORBASI

Baharatlı Pancar Çorbası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Baharatlı Pancar Çorbası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 pancar
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 havuç
  • 1 patates
  • 3~4 su bardağı sıcak su
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Fesleğen
  • kırmızı toz biber
  • Kimyon

Üzeri için

  • Krema
  • Kekik

Baharatlı Pancar Çorbası Nasıl Yapılır?

Zeytinyağını tencerede ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğan ve sarımsakları ekleyip soteleyin. Temizleyip ayıkladığınız ve iri iri doğradığınız pancar, havuç ve patatesi ekleyip 10 dakika daha soteleyin. 3 su bardağı sıcak tavuk suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuzu ve karabiber ile tatlandırıp blender ile pürüzsüz oluncaya kadar ezin. Suyu yeterli gelmez ise kalan suyu çorbanın kıvamına göre yavaş yavaş ilave edin. 1-2 taşım kaynattıktan sonra kaselere aktarın. Üzerine 1 yemek kaşığı krema ilave edip, kekik serpin. Servis yapın. Afiyet olsun.

Sade versiyonu için, pancar çorbası tarifini deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!