ANASAYFA YAZARLAR ZEYNEP DİNÇ BAHAR LİMONATASI

Bahar Limonatası

Bahar limonatası

Hafif bir limonataya kimse hayır diyemez.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bahar Limonatası Tarifi İçin malzemeler

  • 5 adet dal limonu
  • 5 bardak su (1 bardağı ılık olacak)
  • 1 bardak toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı taze zencefil rendesi (İsteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı gül suyu (İsteğe bağlı) 

Bahar Limonatası Nasıl Yapılır?

  • Limonların sarı kabuklarını ince rendeleyip şeker ile ovuşturun. İçine zencefili de ekleyip 1 bardak ılık suda şeker çözülene kadar ara ara karıştırarak bekletin.
  • Limonların suyunu sıkıp içine ekleyin. Bu karışıma kalan 4 bardak su ve gül suyunu ekleyip karıştırın. Süzgeçten geçirerek sürahiye alın. Taze çiçeklerle soğuk servis edin.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!