Bodrum Michelin Yıldızlı Şefleri Ağırladı!

Geçen hafta sonu Türk HoReCa dünyasının en önemli isimlerinden Gökmen Sözen’in öncülüğünde gerçekleşen bir gastronomi şöleninin daha konuğuydum. İşte, bu şölende bizlere eşlik eden Michelin Yıldızlı Şefler:
Bodrum Michelin Yıldızlı Şefleri Ağırladı!
12 Ekim 2022, 15:05

Bu kez be Premium Bodrum’daydık Gökmen’le...

10 Eylül’e kadar devam edecek bu şölenin üçüncü ayağına katılabildim.  

Üçüncü ayağı diyorum zira dünya mutfağına özgünlükleriyle yön veren Michelin yıldızlı şefler  15’er günlük periodlarla konuk ediliyor Bodrum’da.  


Bu şeflerden ilki; İspanya’dan iki Michelin yıldızlı Paco Roncero, ikincisi Rusya’dan Bir Michelin yıldızlı Anatoly Kazakov üçüncüsü benim deneyimlediğim şef İtalya’dan gelen iki Michelin yıldızlı Anthony Genovese idi.  


 Anthony Genovese


Şimdi ise be Premium Bodrum’un ünlü restoranı Notias’ın mutfağında hünerlerini sergileyecek  üç michelin yıldızlı Thomas Bühner ile bir yıldızlı Yoji Tokuyoshi’yi bekliyor lezzet tutkunları.


İlk Yıldız Ravello’da

Herkesin şefi kendine ama ben benim Anthony’i bilir onu söylerim.

Şaka bir yana, eminim hepsinin elinden ve emeğinden çıkan o tabaklar birbiriyle aşık atamayacak kadar iyiydi, iyi de olacak hiç şüphesiz Bodrum’da.


Restoran


Lezzetlerinden bahsetmeden önce kısaca tanıtayım size Il Pagliaccio / Roma’nın şefi Anthony Genovese’yi...


Güney Fransa’daki restoranlarda edindiği deneyimler ile tekniğini geliştiren Şef Anthony Genovese, İtalya’ya dönerek Enoteca Pinchiorri’nin mutfağına katılmış.

Ardından Tokyo, sonrasında da Londra ve Malezya’da çalışmış.


İlk yıldızını ise İtalya’nın meşhur restoranı Ravello’da kazanmış.



Kendi restoranını hayata geçirme hayali ise onu Roma’ya götürmüş.


2003 yılında Il Pagliaccio açmış.


Bugün iki Michelin yıldızına sahip olan Il Pagliaccio, “50 Top Italy” tarafından Yılın En İyi Öğle Yemeği” ödülüne sahip.


Arpa Şehriyeli Kalamarı Evde Denesek mi?

Genovese’nin tadım mönüsü ilk olarak midye ve beluga havyarı özüyle harmanlanmış bir soğuk tabakla başlıyor.


şehriyeli kalamar


Onu serin domates çorbası yatağında kabuğu soyulmuş domates içinde kurutulan vanilyalı Japon eriği takip ediyor.


Ara sıcak olarak gelen muazzam kalamarlı arpa şehriye ise cidden müthiş bir fikir.


Onun kadarını başaramasak da pekala evde deneyip kendimize göre yorumlayabileceğimiz bir lezzet.


Ana yemek ise ‘ne alaka’ dedirtmesine rağmen birbilerine bir o kadar yakışmış az pişmiş levrek fileto ile tereyağ soslu salatalıktı.


Genovese finalini kendi suyu ile karamelize ettiği şeftali ve kendi reçetesi olan mini dondurma ile yaptı.


levrek fileto


be Premium Bodrum’un büyüleyici dünyasında Notias Restoranda Michelin yıldızlı şeflerleriyle tanışma, sohbet etme ve muhteşem bir akşam yemeği deneyimi yaşamanızı cidden tavsiye ederim.


Bir o kadar da otelin deneyimli Executive şefi ve tam 140 kişilk ekibinin mutfağında çıkan lezzetleri elbette...

Kategoriler
Lezzet Logo