Şef Zeynep Ağaoğulları'ndan 3 Vegan Tarif

Şef Zeynep Ağaoğulları vegan beslenenler için ana yemek, salata ve tatlıdan oluşan nefis bir menü hazırladı. İşte, Şef Zeynep Ağaoğulları'ndan 3 vegan tarif:
Şef Zeynep Ağaoğulları'ndan 3 Vegan Tarif
01 Ağustos 2023, 15:19

Vegan ya da vejetaryen beslenenlerin sağlıklı yağları ve vitaminleri alabilmek için farklı tariflere ihtiyaçları var. Şef Zeynep Ağaoğulları harika tariflerle 4 kişilik bir menü hazırladı. Denemeye ne dersiniz?

Bu ay, 4 kişilik sofra kurmak isteyen vegan ve vejetaryenler için uygun bir menü hazırladım. Limon ve portakal suyuyla hafifçe marine edilen bir rezene salatası yaptım. Rezene tam bir lif ve potasyum kaynağı olmasının yanı sıra önemli miktarda C vitamini içerir. Hazmettirici özelliği dışında, sindirime yardımcıdır ve vücutta su toplanmasını önler. Lifler sayesinde tokluk sağlar ve metabolizmayı dengeler. Çiğ olarak, Ortaçağ İtalyan Mutfağı’nda, pişmiş olarak Osmanlı Mutfağı’nda çok sık karşımıza çıkar.

Sıcak ya da soğuk servis edilebilecek, lif bakımından zengin bal kabaklı mercimekli humusa eşlik etmesi için mantar sote ekledim. A vitamini bakımından zengin bal kabağı hem cilt hem de göz sağlığı için faydalı. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum ve demir içeriyor. Sotelenmiş shiitake mantarı humusa hem farklı bir doku kazandırıyor, hem de bu tarife protein ve B vitamini bakımından takviye yapıyor.

Tatlı olarak çiğ, glutensiz ve işlenmiş şeker içermeyen tartlar yaptım. Kajuya; C, A vitaminleri, bakır, fosfor ve lif bakımından zengin cennet hurması ve kuru hurmalarla tatlılık kattım. Çikolata lezzetine yakınlaşmak için de kakao ekledim. Çiğ kakao, içerdiği yoğun magnezyum ile enerji üretiminden sağlıklı kemik oluşumuna, dengeli bir kan basıncı ve sinir sisteminden sağlıklı beyin fonksiyonlarına kadar sayısız fayda sağlıyor.

Lezzetine Doyamayacağınız Vegan/Vejetaryen Menüsü

  1. Kakaolu Hurmalı Vegan Tart

kakaolu hurmalı vegan tart

Hurma, yulaf, karabuğday unu, fındık, kakao ve hindistan cevizi yağı ile hazırlanan vegan tart, kaju, kakao ve cennet hurmalı krema ile doldurulur. Ortalama 30 dakikada hazırlanan bu tatlı, buzdolabında 4 saat dinlendirildikten sonra servis edilir.

  1. Badem ve Narlı Rezene Salatası

narlı rezene salatası

''Yemeklerin yanına ne yapsam?'' diye düşünenler için, rezene, portakal suyu, badem, maydanoz, zeytinyağı ve nar karışımından oluşan bir salata tarifimiz var. Porsiyonu 45 kalori olan bu salatayı, diyet listenize de ekleyebilirsiniz.

  1. Bal Kabaklı ve Mantarlı Humus

bal kabaklı mantarlı humus

Bal kabağı, mercimek ve tahin ile hazırlanan humusu, kavrulmuş shiitake mantarı ile buluşturarak nefis bir yemek hazırlamaya ne dersiniz? Akşam menülerinde sunulan bu yemeği, ortalama 1 saat içinde hazırlayabilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Pratik vegan tarifleri
  2. Çılga Turan'dan vegan yemekleri
  3. Vegan kek tarifleri
  4. Vegan peynir tarifleri
  5. Vegan yaz tatlıları
Kategoriler
Lezzet Logo