PÜF NOKTASI

Aşure
Aşure

• Kuru incir, kuru üzüm gibi gıdaların kendine has rengi vardır. Bu yüzden bu tarz gıdaları aşureye direkt katmak yerine önceden biraz haşlamanız ve renkli suyunu döktükten sonra aşureye eklemeniz daha doğru olacaktır.

• Aşurenizi pişirirken kıvamını iyi ayarlamanız gerekir. Yoğun bir kıvamda pişirirseniz soğuduktan sonra daha da katı bir formda olabilir. Bu nedenle altını kapatmadan önce kıvamını biraz sulu bırakmak daha iyi olacaktır.

• Su miktarını ayarlayamazsanız ve aşureniz katılaşırsa, az su ve şeker ekleyerek birkaç dakika daha kaynatabilirsiniz.

• Aşurenizin daha aromalı ve renginin beyaz olmasını istiyorsanız, bir miktar yıkanmış pirinç ve ılık süt ekleyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!