ANASAYFA MUTFAK OKULU VİŞNELİ KARAORMAN PASTASI

VİŞNELİ KARAORMAN PASTASI

Vişneli karaorman pastası
Vişneli karaorman pastası

Karaorman pastası
Karaorman pastasının kökeni Almanya’ya uzanıyor aslında. Almanya’da 1930’lardan beri yapılan ve zaman içerisinde dünya çapında bir şöhrete kavuşan bu geleneksel kremalı Alman pastasının standart malzemeleri; vişne likörüyle ıslatılmış çikolata bisküvileri, vişne, krema ve rendelenmiş çikolata parçacıklarıdır. Modası hiç geçmeyecek bu nefis lezzetin tarifi için kalemi kağıdı hazırlayın.

Üstü için
Kremşanti, vişne ve bitter çikolatadan kesilen ince parçalarla yaratıcılığınızı konuşturabilirsiniz.

Krema
Kremayı toz şekerle çırpıp klasik bir krema yapılabileceğiniz gibi mereng ve kremayı karıştırarak da daha kalın ve yoğun bir krema elde edebilirsiniz.

Vişneler
Mevsiminde alınmış tazecik vişneleri reçel yapıp kavanozda saklayın. Böylece her mevsim canınız karaorman pastası istediğinde ilk günkü lezzetiyle hep elinizin altında olacak. 

Sünger kek
İnce bitter çikolatalı kek, karaorman pastasının kilit noktasıdır. Keki bir arada tutmak için dolu dolu ve sıkı olmalıdır. Yumurta beyazı onu bu hale getiren şeydir. Toz kakao ve bitter çikolatayla lezzetlenen kek, vişneyle birleşince bir efsaneye dönüşür. 

Vişneli karaorman pastası tarifi için tıklayın


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.