Tavuklu Ve Zeytinli Pide

Tavuklu Ve Zeytinli Pide
20 Kasım 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tavuklu Ve Zeytinli Pide için

Malzemeler

  • 150 gr tavuk göğüs eti
  • 1 sivri biber
  • 9 çekirdeği çıkarılmış zeytin
  • 1 kırmızı biber
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 2 domates
  • 1 su bardağı domates suyu
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 2 bayat pide dilimi (üçgen şeklinde kesilmiş)
  • 1 dal maydanoz
Tavuklu Ve Zeytinli Pide

Nasıl Yapılır

  1. Biberleri temizleyip zar şeklinde doğrayın. Sarımsakları soyup kıyın.
  2. Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini temizleyin ve zar şeklinde doğrayın. Tavuk etini zar şeklinde doğrayın.
  3. Zeytinyağını tavada ısıtıp sırasıyla sarımsaklar, biberler ve tavuk etini soteleyin.
  4. Domates ve domates suyunu ilave edip kısık ateşte 5 dakika pişirin. Zeytinler ve baharatı ekleyip tatlandırdıktan sonra ocaktan alın.
  5. Tavuk suyunu ayrı bir tencerede kaynatın. Dilimlenmiş pide ekmeklerini içine atıp (yumuşaması için) hemen çıkarın. Tezgahın üzerine alıp ılınmasını bekleyin.
  6. Pide ekmeğini tamamen kopmayacak şekilde enine ikiye kesin. İçlerine hazırladığınız tavuk etli karışımı paylaştırın. Maydanozla süsleyip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo